طراحی سایت نیکداد با برترین کیفیت در ایران
Search
Close this search box.

مشاوره رایگان

09114617261

آنالیز وبسایت

آنالیز وب سایت - تجزیه و تحلیل وب سایت چیست؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه

آنالیز وبسایت

 

تجزیه و تحلیل وب سایت چیست؟

آنالیز یا تجزیه و تحلیل وب یک فرآیند بررسی رفتار بازدیدکنندگان وب سایت ها می باشد. این فرایندها شامل ردیابی ، بررسی ، گزارش داده ها برای سنجش و اندازه گیری فعالیت ها از جمله استفاده از یک وب سایت و اجزای آن همانند صفحات وب ، تصاویر و ویدیوها می باشد. داده های جمع آوری شده از طریق تجزیه و تحلیل وب ممکن است شامل منابع ترافیک ، سایت های ارجاع دهنده ، بازدیدکنندگان ، مسیرهای طی شده و نرخ تبدیل باشد. داده ها اغلب بخشی از آنالیز مدیریت ارتباط با مشتری یا (تحلیل CRM) برای تسهیل و ساده‌سازی تصمیمات تجاری بهتر است. تحلیل و آنالیزور یک وب سایت به کسب و کارها این قابلیت را می دهد تا مشتریان خود را حفظ نموده و بازدیدکنندگان بیشتری را جذب نمایند و باعث افزایش مشتری و خرید بهتر محصولات و خدمات شما خواهد شد.

 

آنالیز وب سایت - تجزیه و تحلیل وب سایت چیست؟

 

آنالیز وب سایت می تواند به روش های زیر کمک کند :

احتمال تعیین اینکه یک مشتری محصولی را قبلا خریده است و دوباره خریداری نماید.

شخصی سازی سایت برای مشتریانی که به صورت مکرر از آن بازدید می کنند

بر میزان مبالغی که مشتریان فردی یا گروهی خاص خرج می کنند نظارت بکنید.

مناطق جغرافیایی که بیشترین و کمترین کاربران از سایت تان بازدید کرده اند را نشان می دهد

قابلیت پیش بینی بیشتری و کمترین احتمال خرید محصول در آینده توسط مشتریان

یک معیار تجاری برای تبلیغ محصول خاص و تعیین کنید که مشتری خاص احتمالا کدام محصولات را خریداری می کند.

قابلیت ردیابی رفتارهای کلیکی و محرمانه کاربران یک وبسایت

سایت هایی که کاربران بیشتر از آنجا وارد سایتتان شده اند

مرورگرهایی که استفاده می کنند و همچنین آی پی های آنها را نشان می دهد.

تحلیل رفتار آنلاین کاربران

قابلیت نمایش نتایج تجزیه و تحلیل وب در قالب جداول ، نمودارها

 

فرآیند تجزیه و تحلیل وب

 

فرآیند تجزیه و تحلیل وب شامل مراحل زیر است:

1. تعیین اهداف: 

اولین گام در فرایند تحلیل یک وب سایت برای کسب و کارها ، تعیین اهداف و نتایج نهایی است که برای دستیابی به آنها تلاش می کنیم. این اهداف می تواند شامل افزایش فروش ، رضایت مشتری و آگاهی از برند باشد. اهداف تجاری می تواند هم کمی و هم کیفی باشد.

2. جمع آوری داده ها :

کسب و کارها می توانند داده ها را مستقیما از یک وب سایت یا ابزار تجزیه و تحلیل سایت همانند گوگل آنالیتیکس ( Google Analytics) جمع آوری نمایند. داده ها عمدتا از درخواست های پروتکل انتقال ابرمتن از جمله داده ها در سطح شبکه و برنامه ها دریافت می شود و می توانند با داده های خارجی برای تفسیر استفاده از وب ترکیب شوند. به عنوان مثال آدرس پروتکل اینترنت کاربر معمولا با عوامل زیادی از جمله موقعیت جغرافیایی و نرخ کلیک مرتبط است.

3. پردازش داده ها :

تجزیه و تحلیل وب شامل کسب و کارهایی است که داده های جمع آوری شده را به اطلاعات عملی پردازش می کنند.

4. شناسایی شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) :

کی پی آی یک معیار قابل سنجش برای نظارت و تحلیل رفتار کاربر در یک وب سایت است. به عنوان مثال می توان به نرخ پرش ، کاربران منحصر به فرد ، جلسات کاربر و درخواست های جستجوی در سایت اشاره نمود.

5. توسعه استراتژی :

این مرحله شامل اجرای بینش برای تدوین استراتژی هایی است که با اهداف سازمان همسو باشد. برای مثال جستجو هایی که در محل انجام می شوند و می توانند به شرکت ها کمک کنند تا یک استراتژی محتوا را بر اساس آنچه کاربران در وب سایت جستجو می کنند ، توسعه دهند.

6. آزمایش و تست

در این مرحله کسب و کارها باید استراتژی های متفاوتی را تجربه و آزمایش کنند تا بهترین نتایج را پیدا نمایند. به عنوان مثال تست های A/B یک استراتژی ساده برای کمک به یادگیری نحوه واکنش مخاطبان به محتوای مختلف است. این فرآیند شامل ایجاد دو یا چند نسخه از محتوا و سپس نمایش آن به بخش های مختلفی از مخاطبین می باشد تا مشخص شود کدام نسخه از محتواها عملکرد بهتری دارند.

 

آنالیز و تحلیل وب سایت چند نوع می باشد ؟

آنالیز سایت ها به دو دسته اصلی شامل تجزیه وب و تحلیل خارج از سایت تقسیم بندی می شوند.

 

تجزیه و تحلیل وب خارج از سایت

به نظارت بر فعالیت بازدیدکنندگان خارج از وب سایت شرکت ها برای اندازه گیری مخاطبان بالقوه می باشد. این تحلیل یک بینشی درباره عملکرد یک کسب و کار در مقایسه با رقبا را ارائه می دهد. بیشتر بر داده های جمع آوری شده از سرتاسر وب همانند رسانه های اجتماعی ، موتورهای جستجو و انجمن ها تمرکز دارد.

تجزیه و تحلیل داخلی وب سایت :

به تحلیل داخلی صفحات وب برای نظارت بر فعالیت بازدیدکنندگان یک سایت خاص و مشاهده عملکرد آن استفاده می شود. داده و اطلاعات جمع آوری شده معمولا در اختیار مالک سایت قرار دارد و می تواند شامل جزئیاتی درباره تعامل سایت باشد همانند محتوایی که بیشترین محبوبیت را دارد. دو نوع تجزیه و تحلیل شامل فایل لاگ و برچسب گذاری صفحه می توان انجام داد.

 

تجزیه و تحلیل فایل لاگ که به عنوان مدیریت گزارش نیز شناخته می شود، فرآیند تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از فایل های گزارش برای نظارت، عیب یابی و گزارش عملکرد یک وب سایت است. فایل‌های گزارش تقریباً هر اقدامی را که روی سرور شبکه انجام می‌شود، مانند وب سرور، سرور ایمیل، سرور پایگاه داده یا سرور فایل، نگهداری می‌کنند.

تگ کردن صفحه یعنی اضافه کردن قطعه کد به زبان html به یک وب سایت با استفاده از سیستم مدیریت برچسب برای نظارت بر بازدیدکنندگان سایت و تعاملات آنها می باشد. به این تکه کدها در واقع تگ گفته می شود. وقتی کسب و کارها این برچسب ها را به یک سایت اضافه کنند ، می توانید از آنها برای دنبال کردن هر تعداد معیار همانند تعداد صفحات مشاهده شده، تعداد بازدیدکنندگان منحصر به فرد و تعداد محصولات خاص مشاهده شده استفاده کرد.

 

آنالیز و تحلیل وب سایت

 

ابزارهای تجزیه و تحلیل وب

ابزارهای آنالیزور وب سایت ها می توانند آمارهای مهمی از یک سایت را گزارش دهند ، مانند اینکه بازدیدکنندگان از کجا آمده اند ، چه مدت در سایت قرار داشتند ، چگونه سایتتان را پیدا کرده اند ، فعالیت آنلاین آنها را در حین حضور در سایت نشان خواهد داد ، علاوه بر تجزیه وب سایت این ابزارها معمولا برای آنالیز محصولات ، خدمات و تحلیل رسانه های اجتماعی و بازاریابی مورد استفاده قرار می گیرند.

چند نمونه از ابزارهای آنالیزور وب عبارتند از:

گوگل آنالیتیکس : یک پلت فرم تجزیه و تحلیل وب که ترافیک وب سایت، رفتارها و تبدیل ها را نمایش می دهد. قابلیت نمایش بازدید از صفحه ، بازدیدکنندگان منحصر به فرد ، نرخ پرش ، مکان یابی ، میانگین زمان حضور در سایت ، رها شدن صفحه ، بازدیدکنندگان جدید ، داده های جمعیتی را دارا است.

Optimizely : یک پلتفرم آزمایش مشتری و A/B است که به کسب و کارها کمک می کند تجربیات آنلاین و تلاش های بازاریابی خود را از جمله بهینه سازی نرخ تبدیل تست و بهینه کنند.

Kissmetrics : کیسمتریکس یک پلت فرم تجزیه و تحلیل مشتری است که داده های وب سایت را جمع آوری می کند و آن را در قالبی خوانا ارائه می دهد. این پلتفرم همچنین به عنوان یک ابزار هوش مشتری عمل می کند، زیرا به کسب و کارها این امکان را می دهد تا عمیق تر در رفتار مشتری غوطه ور شوند و از این اطلاعات برای ارتقای وب سایت و کمپین های بازاریابی خود استفاده نمایند.

Crazy Egg : ابزاری است که مکان کلیک مشتریان را در یک صفحه ردیابی می کند. این اطلاعات می تواند به سازمان ها کمک کند تا بفهمند بازدیدکنندگان چگونه با محتوا تعامل دارند و چرا سایت را ترک می کنند. این ابزار بازدیدکنندگان، نقشه های حرارتی و ضبط جلسات کاربر را ردیابی می نماید.

 

مشاوره نیکداد برای طراحی سایت شما

اگر به دنبال ایجاد و طراحی یک سایت حرفه ای هستید از ابتدا قدم های خود را درست و محکم بردارید. متخصصان ما در شرکت نیکداد در ۲۴ ساعت شبانه روز آماده ارائه مشاوره به شما در خصوص طراحی سایت حرفه ای هستند.

پیاده سازی و اجرای پنل مدیریت به زباه فارسی و با کاربری آسان برای مدیریت بهتر سایت( بروزرسانی و  افزودن محتوا و محصولات جدید به سایت )،  طراحی واکنشگرا و ریسپانسیو و بکار گیری تکنولوژی های مانند لاراول در طراحی سایت شرکتی توسط  نیکداد  انجام می شود.  همچنین ارائه  خدمات سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو از دیگر سرویس های Nikdad است.

نیکداد همچنین می تواند با هزینه های اندک تبلیغات گوگل ادوردز را برای سایت شما انجام دهد تا از همان روزهای نخست بارگزاری سایتتان در رتبه های برتر گوگل دیده شوید.

نکات پایانی

اگر تمایل دارید برای شرکت خود اقدام به طراحی سایت کنید پیشنهاد می کنم ابتدا مقالات مربوط به تفاوت  طراحی سایت فروشگاهی  و  طراحی سایت شرکتی را مطالعه کنید. همچنین صفحه خدمات طراحی سایت نیکداد را برای این کار نگاه کنید. شرکت NIKDAD بهترین و با کیفیت ترین خدمات طراحی سایت را در قالب طراحی سایت ارزان و مقرون به صرفه به شما ارائه می کند.

همچنین سئو سایت برای موتورهای جست و جو و  تبلیغات گوگل از جمله مهمترین روش ها برای بیشتر دیده شدن سایت شما به حساب می آید. شرکت ما خدمات طراحی سایت تهران ،تبلیغات گوگل و سئوسایت را با مناسب ترین قیمت به شما ارائه می دهد.

به این مقاله امتیاز دهید: 5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
Nikdad.net وب‌سایت
عاشق یادگیری و آموزش هستم ، آموزش ها به صورت جامع و کامل می باشد و می توانید از این راه مهارت های تان را افزایش دهید. بنده 15 سال سابقه در حوزه وب دارم که در کنار وبلاگ نویسی در نیکداد به ارائه خدمات متنوع آن می پردازیم که اگر در این زمینه سوالی داشتید خوشحال میشم که با بنده مطرح سازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 8 =